Tunga fordon och transporter
RSS icon Email icon Home icon
 • Svenska åkerier

  Posted on August 10th, 2014 admin No comments

  Enligt uppgift från Sveriges Åkeriföretag består den svenska åkerinäringen sammanlagt av ca 10 000 åkeriföretag som tillsammans omsätter hela 100 miljarder kronor. Svenska åkerier har en enormt stor betydelse för industriverksamheten i landet och får den bokstavligt talat att gå runt.

  Dagligen fylls våra vägar med fordon tillhörande olika svenska åkeriföretag. Dessa fordon har används inom ett flertal olika användningsområden. Vilka är då företagen?

  Schenker

  Företaget Schenker är ett av Sveriges största inom åkerinäringen som med sina 900 fordonsenheter ansvarar för hämtnings-, distributions- och fjärrtrafik av gods och paket inom landet. Schenker finns på 14 olika orter i landet och har en omsättning på ca 800 miljoner kronor.

  Wiklunds Åkeri

  Med mer än 50 år i branschen har Wiklunds Åkeri stor erfarenhet inom transporter och avfallshantering. Företaget innefattar ca 140 lastbilar men har även specialistkompetens inom kranbilar, avfall och återvinning samt långgods och logistik. Från början var företaget familjeägt men har nu bytt ledning och idag har de runt 150 anställda.

  DLT

  Ett av de mindre men ändå framgångsrika åkeriföretagen är DLT. Företagets namn står för Direkt Logistik & Transport Sverige AB och det har varit verksamt sedan 2001. DHL har kontor i Växsjö, Simrishamn och Karlshamn men erbjuder flexibla transporter runtom i landet. Företaget utlovar även ett lite personligare engagemang och snabba leveranser.

  Samtliga åkeriföretag satsar mer och mer på miljöfrågor, för att läsa mer om detta finns information på respektive hemsida. För den som är verksam inom branschen eller allmänt intresserad av svenska åkerier finns även Svensk Åkeritidning med mer spännande läsning om den svenska åkerinäringen.