Tunga fordon och transporter
RSS icon Email icon Home icon
 • Starta åkeri

  Posted on January 28th, 2015 admin No comments

  För alla som gillar att köra och är intresserade av allt som har med motorer att göra så brukar det låta lockande att starta eget inom åkeribranschen. Men vad behövs egentligen för att lyckas?

  lastbilar på motorväg

  Utbildningar

  För det första så krävs det självklart att man har ett körkort med rätt behörighet. Även starta-eget kurs kan vara bra att gå, men de finns mer specialiserade varianter än de som anordnas av arbetsförmedlingen och Nyföretagarcentrum. Sveriges åkeriföretag har den som kanske är mest passande och heter “Eget på väg”. Den innehåller dels grundläggande kunskap i ekonomi samt specialiserad kunskap gällande lagar och regler i åkeribranschen. Kursen finns dels i två kurser på plats med 8 eller 9 studiedagar. Den finns även som en distanskurs som går att läsa i egen takt.

  Köp lastbil

  Om man är helt ny och till en början endast tänker arbeta själv så kan det vara smart att köpa en bättre begagnad lastbil. Detta minskar den ekonomiska risken och gör att ni snabbare kan gå plus. Vi har tidigare skrivit en lite mer detaljerad artikel i ämnet där vi bland annat nämner DAF Sweden som ett bra alternativ vid köp av begagnade lastbilar. Självklart går det även att köpa begagnade lastbilar direkt från andra transportföretag men hjälpen man kan få från en återförsäljare kan göra det bättre att gå den vägen.

  Marknadsföring

  Precis som på alla andra företag så krävs det att man som åkeri marknadsför sig själv. Exakt hur man väljer att göra detta beror självklart på vilka tjänster man väljer att leverera samt vilka de möjliga kunderna är.Om man redan har goda kontakter kan det ibland räcka med att helt enkelt ringa runt till de som skulle kunna vara intresserade.