Tunga fordon och transporter
RSS icon Email icon Home icon
 • Köpa större fordon för arbete

  Posted on February 9th, 2015 admin No comments

  Det finns alltid efterfrågan efter stora fordon som grävmaskiner och stora traktorer för lastning, pålning och annat. Även om jobbutbudet skiftar mellan kommunerna är dessa fordon alltid nödvändiga. 

  Vill man starta ett företag som erbjuder sådana tjänster ska man först införskaffa lämpliga fordon. Tänk på att undersöka kraften i fordonet så du vet att de klarar av det du ämnar använda dem till. Och ju större fordonen är, desto dyrare är de att underhålla och reparera. En grävmaskin måste exempelvis har väldigt bra däck som kan ta sig fram i väder och vind, olika lutningar och klimat.

  Har man tur kan man få arbete året runt. Under sommaren kan man gräva och schakta och vintertid kan man agerar snöskottare i närliggande områden och därmed bli hyrd av kommunen under vinterhalvåret.

  Under vintern tar alla fordon mer stryk än vanligt. Utrusta fordonet med bra ljus så du inte missar diken, vilt eller gångare. Det kan också vara värt att skaffa backsystem som gör det lättare att se om man har fri sikt baktill, speciellt om man ska vara i städer och större byar med fordonet. Var även beredd på långa arbetspass. När vintern väl slår till måste snön bort så trafiken fungerar och det kan innebära att man jobbar skift i flera veckor för att kontrollera snödrivorna.

  Minigrävare och liknande är också en bra investering. De tar sig fram lättare och går att frakta längre sträckor med bra släp. Med dessa kan man hjälpa privatpersoner att gräva diken, gräva för dränering eller helt enkelt riva upp en gräsmatta så ägarna kan så nytt. Har man många uppdrag samtidigt kan man istället låta privatpersoner hyra maskinen i två-tre dagar och göra jobbet själv.

  Begagnade fordon inom flera olika kategorier säljs hos Mascus. Genom att köpa begagnat kan man snabbare och billigare få igång företaget och börja spara ihop till de stora, lite dyrare maskinerna.