Tunga fordon och transporter
RSS icon Email icon Home icon
 • Köpa in lastbilar

  Posted on May 26th, 2014 admin No comments

  När man startar ett åkeri så är förstås bland det viktigaste man måste göra att köpa in lastbilar. Det är inte förrän du har åtminstone en lastbil som du kan börja transportera produkter åt dina kunder.

  Men hur väljer man rätt lastbil? Är det bättre att investera i begagnade lastbilar eller bör man köpa en ny modell? Svaren på dessa frågor beror förstås på flera faktorer. Bland annat på din budget, hur många lastbilar du är i behov av samt vilken typ av arbete de ska användas i. Begagnade bilar är ofta ett nästintill lika bra alternativ som nyare modeller så länge man köper dem från en pålitlig återförsäljare.

  Saker du bör tänka på när du köper in lastbilar, oavsett om de är begagnade eller nya, är bland annat kapacitet, bränsleförbrukning, trafiksäkerhet samt tillgång till service och reservdelar. Det är viktigt att du vet vad du vill att dina lastbilar ska ha för egenskaper för att det ska bli lättare att hitta det du söker.

  Är du osäker på vad som är bra kan du alltid ta hjälp av en auktoriserad återförsäljare som kan hjälpa dig att komma fram till vilken typ av lastbil du behöver. DAF är ett bra alternativ för dig som planerar ett åkeri där transporterna kommer att ske runtom i hela Sverige och kanske till och med i andra europeiska länder. De har nämligen serviceställen i flera länder, vilket gör att dina lastbilar kan tas in på service oberoende vart de befinner sig. Hos DAF hittar du både sprillans nya modeller samt begagnade lastbilar.

  Köper du en begagnad lastbil är det extra viktigt att känna till dess historia. Innan du genomgår ett köp har du rätt att få tillgång till fordonets årsmodell, antal körda mil samt tidigare service. Försäkra dig om att lastbilen är i ett gott skick innan du skrivet på ett köpeavtal.